BLOG

'Waarom moeilijk doen als het leuker kan?'

luchtballonnen

In deze blog schrijf ik maandelijks een post waarin ik mijn ervaringen en inzichten met je deel. Gratis en voor niks, omdat ik hoop dat jouw leven er een stukje leuker van wordt! 

Door de jaren heen leerde ik mezelf steeds beter kennen. Wie ben ik als persoon? Wat vind ik écht belangrijk? Hoe ga ik om met bepaalde situaties en waarom doe ik dat op die manier? Heel verhelderend! Dankzij een beter zelfbeeld ben ik anders naar situaties gaan kijken. Ik besloot dat de dingen helemaal niet zo moeilijk hoeven te zijn. Haaaa… zo fijn.

Sinds ik me kan herinneren ben ik geïnteresseerd in het gedrag van mensen. Wat beweegt hen? Waarom doen ze de dingen zoals ze doen? Ook voor mezelf: waarom doe ík de dingen zoals ik ze doe? Ik vind het geweldig om dit te onderzoeken en het te begrijpen. Daarbij duik ik graag de theorie in die gericht is op verandering in gedrag en gedachten van mensen. Eén van mijn favorieten is Rationeel Emotieve Therapie (RET). Zeer effectief, praktisch en verhelderend. Heb je een probleem? ‘De situatie opzich is niet het probleem, maar jouw gedachte óver de situatie maakt het een probleem’. Je gedachten zijn veranderbaar, en daarmee ook het ‘probleem’. Handig om te weten!

Ik hoop dat mijn inzichten en tips jou net zoveel voordeel opleveren als dat ze voor mij opleveren. Het leukste is: je hoeft als persoon nóóit te veranderen om je leven leuker te maken. Alles wat je daarvoor nodig hebt, zit al in je!

Veel leesplezier!

Marleen Kok
Loopbaancoach bij Steps and Clouds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *