Gratis loopbaanadvies Rijksoverheid

Voor rijksmedewerkers*

Gratis loopbaanadvies Rijksoverheid

Als medewerker van de Rijksoverheid heb je de mogelijkheid om gratis loopbaanadvies aan te vragen ter waarde van maximaal € 1.500 euro door gebruik te maken van de Regeling Loopbaanadvies van het A+O fonds Rijk. Je komt in aanmerking voor de subsidie als je rijksmedewerker* bent en de afgelopen drie jaar onafgebroken in dienst van het Rijk bent geweest. Je kunt daarnaast alleen voor deze regeling in aanmerking komen als je nog niet eerder gebruik hebt gemaakt van de regeling loopbaanadvies. De regeling loopt af op 30 juni 2022.

* Werk je voor het Ministerie van Defensie of de politie, in het onderwijs of bij een zelfstandig bestuursorgaan (met uitzondering van de Autoriteit Persoonsgegevens), dan kun je helaas geen gebruik maken van deze regeling.

Het loopbaanadvies helpt je als rijksmedewerker om jouw plek te vinden op de arbeidsmarkt. Dat kan bij de Rijksoverheid zijn of daarbuiten, maar in elk geval op een plek die past bij jouw kwaliteiten en wensen. 

a+o fonds

Wat moet je doen?

  1. Je gaat naar de website www.loopbaanadvies.aofondsrijk.nl
  2. Controleer of je in aanmerking komt voor de subsidie. Beantwoord een aantal vragen en binnen een paar minuten weet je of je aan de voorwaarden voldoet. Na afloop ontvang je uitleg over de verdere aanvraag.
  3. Je vraagt een loopbaanscan aan via je leidinggevende of via het A+O fonds Rijk. Je meldt je voor deze regeling aan via het digitaal dossier van Loopbaanadvies.
  4. Je kiest zelf een Register Loopbaanprofessional die een offerte voor je kan maken. Steps and Clouds is gecertificeerd als Register Loopbaanprofessional.
  5. Je vraagt voor maximaal € 1.500 exclusief btw (€ 1815 inclusief btw) een subsidie aan.
  6. Je declareert de vergoeding bij het A+O fonds Rijk.
  7. Wanneer je het gedeclareerde bedrag uitgekeerd hebt gekregen, betaal je het traject bij de Register Loopbaanprofessional en kun je van start gaan.
  8. Je bepaalt zelf wat je met het loopbaanadvies doet. Je kunt het bespreken tijdens je jaarlijkse loopbaangesprek, maar je kunt het ook voor jezelf houden en je eigen plan trekken. Jouw resultaten blijven in ieder geval anoniem.
  9. Een overzicht van organisaties die onder de Rijksoverheid vallen vind je hier.

Bron: Rijksmedewerker krijgt subsidie voor loopbaanadvies bij een RL – www.noloc.nl

Voor wie is het geschikt:

Voor rijksmedewerkers die behoefte hebben aan loopbaanadvies en een nieuwe stap willen maken in hun carrière. Ontdek wat er nodig is om je doel te bereiken.

Wat ga je in dit traject doen:

We hebben samen een x - aantal gesprekken en je gaat thuis aan de slag met opdrachten die afhankelijk zijn van je loopbaanvraag. Tot slot stellen we een actieplan op waarmee je datgene kunt realiseren wat je graag wilt.

Wat levert het je op:

Meer zelfkennis, handvatten en een concreet actieplan waarmee je aan de slag gaat. Na afloop is je doel bereikt of weet je wat je te doen staat om je doel te realiseren.

doorlooptijd en kosten:

In dit traject hangen de doorlooptijd en de kosten af van het aantal persoonlijke gesprekken (à 1½ uur) dat we hebben. We hebben in ieder geval eerst een gratis intakegesprek om je vraag helder te krijgen.

Klaar voor de volgende stap?

Door deze website te zoeken heb je al de eerste stap gezet naar verandering. Je weet dat er iets moet gebeuren voordat je verder kunt, maar niet hoe je dat moet aanpakken. Nu je hier bent, ben je eraan toe om ook de volgende stap te zetten? Vraag dan een gratis oriëntatiegesprek aan. Ik kom graag langs bij werkgevers op locatie, maar je bent ook welkom om op mijn locatie in Sneek op bezoek te komen en te bespreken hoe loopbaanadvies je gaat helpen.