Loopbaanscan

Snel en effectief

Via de Loopbaanscan ontdek je hoe je richting kunt geven aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

De kern en het uitgangspunt van dit traject is de Loopbaanscreener van Pearson.

Het resultaat van de Loopbaanscan geeft weer in hoeverre je gedrag aansluit op je interesses op werkgebied. Oftewel: wat je doet, sluit dat ook aan op wat je leuk vindt? De Loopbaanscan kan worden ingezet om richting te geven aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. De betrouwbare testresultaten maken aantoonbaar wat je kunt veranderen in je loopbaan om meer voldoening uit je werk te halen.

Daarbij brengt de Loopbaanscan in kaart wat je sterke punten, ontwikkelpunten en knelpunten zijn. Het voordeel van de Loopbaanscan is dat je in een relatief korte tijd een duidelijk en betrouwbaar beeld krijgt van jezelf (gerelateerd aan een werksituatie) én wat je kunt doen om de voor jou gewenste werksituatie te bereiken.

Hoe werkt de Loopbaanscreener?

De Loopbaanscreener bestaat uit twee delen en neemt ongeveer 60 minuten (exclusief de bijbehorende gesprekken) van je tijd in beslag:

1. De interessevragenlijst (Loopbaan Inzicht Vragenlijst – LIV)
2. De persoonlijkheidsvragenlijst (Personality for Professionals Inventory – PfPI)

Wil je meer weten over wat je van dit traject kunt verwachten? Bekijk een voorbeeldrapport of vraag een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan!

loopbaanscreener pearson

Voor wie is het geschikt:

Voor mensen die in een relatief korte tijd handvatten willen hebben om een nieuwe stap te maken in hun loopbaan. De Loopbaanscan is ook is ook geschikt voor organisaties die de inzetbaarheid van hun medewerkers willen vergroten.

Wat ga je in dit traject doen:

We stellen je doelen vast en gaan daar in 3 gesprekken naartoe werken met: een interview over je leven tot nu toe, we bespreken de uitkomsten van de Loopbaanscreener en tot slot stellen we een actieplan op waarmee je verder kunt.

Wat levert het je op:

Een concreet actieplan waarmee je je doel kunt bereiken. Dankzij de Loopbaanscan heb je jouw persoonlijkheid en interesses (gerelateerd aan een werksituatie) in kaart gebracht, samen met de nodige tips waarmee je vervolgstappen gaat maken.

Wat is de duur van het traject:

De doorlooptijd is doorgaans één tot anderhalve maand. We hebben een gratis intakegesprek en daarna volgen drie gesprekken. Per gesprek zijn we ongeveer 1½ uur bezig.

Loopbaanscan aanvragen?