loopbaanscan

Een professionele loopbaantest

Loopbaanscan

In het traject van de Loopbaanscan staat de Loopbaan Screener van Pearson centraal. De uitslag van deze wetenschappelijk verantwoorde loopbaantest vormt het uitgangspunt voor een nieuwe stap die in een carrière gemaakt kan worden.

Het resultaat van de Loopbaan Screener geeft weer in hoeverre er aansluiting is tussen gedrag en interesses op werkgebied. Oftewel: wat je doet, sluit dat ook aan op wat je aanspreekt? De Loopbaanscan is geschikt om richting te geven aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van mensen. De betrouwbare testresultaten van de Loopbaan Screener tonen aan wat je kunt veranderen in je loopbaan om meer voldoening uit je werk te halen.

Daarbij brengt de Loopbaan Screener in kaart wat je sterke punten, ontwikkelpunten en knelpunten zijn. Het voordeel van de Loopbaanscan is dat je in een relatief korte tijd een overzichtelijk en betrouwbaar beeld krijgt van jezelf (gerelateerd aan een werksituatie) én welke acties moeten worden genomen om de gewenste, passende functie te bekleden.

loopbaanscreener pearson

Hoe werkt de Loopbaanscan?

De Loopbaan Screener bestaat uit twee delen en neemt ongeveer 60 minuten (exclusief de bijbehorende gesprekken) in beslag:

1. De interessevragenlijst (Loopbaan Inzicht Vragenlijst – LIV)
2. De persoonlijkheidsvragenlijst (Personality for Professionals Inventory – PfPI)

Bekijk een voorbeeldrapport om meer info te krijgen over de inhoud en resultaten van de Loopbaan Screener.

Voor wie is het geschikt:

Voor mensen die in een relatief korte tijd handvatten willen hebben om een nieuwe stap te maken in hun loopbaan. De Loopbaanscan is ook is ook geschikt voor organisaties die de inzetbaarheid van hun medewerkers willen vergroten.

Wat ga je in dit traject doen:

We stellen je doel vast en daarna hebben we drie gesprekken: een interview over je leven tot nu toe, we bespreken de uitkomsten van de Loopbaan Screener en maken tot slot een actieplan waarmee je verder kunt.

Wat levert het je op:

Een concreet actieplan waarmee je je doel kunt bereiken. Dankzij de Loopbaanscan heb je je persoonlijkheid en interesses (gerelateerd aan een werksituatie) in kaart gebracht, samen met tips waarmee je vervolgstappen gaat maken.

doorlooptijd en kosten:

De doorlooptijd van dit traject is doorgaans één tot anderhalve maand. We hebben een gratis eerste intakegesprek en daarna volgen drie persoonlijke gesprekken van ongeveer 1½ uur. Kosten: € 595,- inclusief BTW.

Meer weten over de Loopbaanscan?

Vraag dan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Voor de Loopbaanscan kun je terecht op mijn locatie in Sneek, maar ik kom ook graag langs bij werkgevers op locatie voor een nadere kennismaking.