Loopbaanscan

Een professionele loopbaantest

Loopbaanscan

In het traject van de loopbaanscan is de Loopbaanscreener van Pearson de kern en het uitgangspunt.

Het resultaat van de Loopbaanscreener geeft weer in hoeverre je gedrag aansluit op je interesses op werkgebied. Oftewel: wat je doet, sluit dat ook aan op wat je leuk vindt? De loopbaanscan is geschikt om richting te geven aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. De betrouwbare testresultaten van de Loopbaanscreener maken aantoonbaar wat je kunt veranderen in je loopbaan om meer voldoening uit je werk te halen.

Daarbij brengt de Loopbaanscreener in kaart wat je sterke punten, ontwikkelpunten en knelpunten zijn. Het voordeel van de loopbaanscan is dat je in een relatief korte tijd een duidelijk en betrouwbaar beeld krijgt van jezelf (gerelateerd aan een werksituatie) én wat je kunt doen om de voor jou gewenste werksituatie te bereiken.

Hoe werkt de Loopbaanscan?

De Loopbaanscreener bestaat uit twee delen en neemt ongeveer 60 minuten (exclusief de bijbehorende gesprekken) van je tijd in beslag:

1. De interessevragenlijst (Loopbaan Inzicht Vragenlijst – LIV)
2. De persoonlijkheidsvragenlijst (Personality for Professionals Inventory – PfPI)

Bekijk een voorbeeldrapport om meer info te krijgen over de inhoud en resultaten van de Loopbaanscreener.

loopbaanscreener pearson

Meer weten?

Vraag dan een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Voor de loopbaanscan kun je bij mij terecht op locatie in Sneek, maar ik kan ook langskomen bij werkgevers voor een nadere kennismaking.

Voor wie is het geschikt:

Voor mensen die in een relatief korte tijd handvatten willen hebben om een nieuwe stap te maken in hun loopbaan. De Loopbaanscan is ook is ook geschikt voor organisaties die de inzetbaarheid van hun medewerkers willen vergroten.

Wat ga je in dit traject doen:

We stellen je doelen vast en hebben vervolgens drie gesprekken: een interview over je leven tot nu toe, we bespreken de uitkomsten van de Loopbaanscreener en maken tot slot een actieplan waarmee je verder kunt.

Wat levert het je op:

Een concreet actieplan waarmee je je doel kunt bereiken. Dankzij de Loopbaanscan heb je jouw persoonlijkheid en interesses (gerelateerd aan een werksituatie) in kaart gebracht, samen met tips waarmee je vervolgstappen gaat maken.

doorlooptijd van dit traject:

De doorlooptijd van dit traject is doorgaans één tot anderhalve maand. We hebben een gratis eerste (intake)gesprek en daarna volgen drie persoonlijke gesprekken. Per gesprek zijn we ongeveer anderhalf uur bezig.

Loopbaanscan aanvragen?