Studieadviseur

Welke opleiding past bij jou?

Studieadviseur

Als gecertificeerd studieadviseur kan ik je hulp bieden bij het maken van een studiekeuze.

Een opleiding kiezen is niet altijd makkelijk. Soms weet iemand van kleins af aan wat hij later wil worden. Dokter, leraar, piloot… Echter, veel scholieren twijfelen of hebben geen enkel idee welke opleiding ze willen volgen. Dan is het handig om te weten wat jou als persoon typeert, wat je talenten zijn en natuurlijk waar je interesses liggen. Met studiekeuzebegeleiding ga je dit ontdekken zodat je uiteindelijk een passende studie kunt kiezen.

Welke leerstijl heb jij?

Dit is een onderdeel van de studiekeuzebegeleiding die ik aanbied, maar je kunt de leerstijlentest ook alvast zelf doen! Ontdek wat jouw leerstijl is via de leerstijlentest van Kolb. Er bestaan verschillende leerstijlen: de één leert graag door bezig te zijn en dingen uit te proberen, de ander leert graag door theorie te bestuderen en dingen te overdenken. Als jouw leerstijl aansluit op de opleiding zal het leren je ook makkelijker afgaan waardoor je meestal ook meer plezier beleeft aan je studie.

bezig met het inspiratiespel

Voor wie is het geschikt:

Voor scholieren/studenten die niet weten welke (vervolg)studie ze gaan kiezen en hulp willen om de knoop door te hakken.

Wat ga je in dit traject doen:

We hebben drie gesprekken met elkaar. Thuis ga je aan de slag met opdrachten. Uiteindelijk ga je aan de hand van jouw persoonsprofiel zoeken naar passende studies. Tot slot stellen we zo nodig een actieplan op waarmee je verder kunt.

Wat levert het je op:

Een duidelijk beeld van jezelf; je weet nu waarom een bepaalde opleiding goed bij je past. Je maakt nu een bewuste studiekeuze.

doorlooptijd van dit traject:

De doorlooptijd van studiekeuzebegeleiding is doorgaans één tot anderhalve maand. We hebben een gratis eerste oriëntatiegesprek en daarna volgen drie persoonlijke gesprekken. Per gesprek zijn we ongeveer één uur bezig.

Hulp nodig bij het maken van je studiekeuze?

Als je er zelf niet uitkomt, dan kan ik je op weg helpen door jezelf beter te leren kennen. Wie ben jij als persoon? Waar ben je goed in? Wat vind je leuk om te doen? Je gaat daarna onderzoeken welke opleidingen daar goed op aansluiten. Uiteindelijk heb je voldoende info en/of handvatten om een gerichte studiekeuze te maken.

Wil je meer weten of kennismaken? Uiteraard is de ouder/verzorger ook welkom om mee te komen!