Studieadviseur

Welke opleiding past bij jou?

Studieadviseur

Als gecertificeerd studieadviseur help ik scholieren en studenten bij het maken van een passende studiekeuze. 

Een opleiding kiezen is niet altijd makkelijk. Soms weet iemand van kleins af aan wat hij later wil worden. Dokter, leraar, piloot… Echter, veel scholieren twijfelen of hebben geen enkel idee welke opleiding ze willen volgen. Dan is het handig om te weten wat hen als persoon typeert, wat hun talenten zijn en natuurlijk waar hun interesses liggen. Met studiekeuzebegeleiding gaan ze dit ontdekken, zodat ze uiteindelijk een passende studie kunnen kiezen. 

Welke leerstijl heb jij?

De leerstijlentest is een onderdeel van de studiekeuzebegeleiding, maar de leerstijlentest kun je nu ook al maken. Ontdek welke leerstijl je hebt via de leerstijlentest van Kolb. Er bestaan verschillende leerstijlen: de één leert graag door bezig te zijn en dingen uit te proberen, de ander leert graag door theorie te bestuderen en dingen te overdenken. Als je leerstijl aansluit op de opleiding zal het leren je ook makkelijker afgaan waardoor je meestal ook meer plezier beleeft aan je studie.

bezig met het inspiratiespel

Voor wie is het geschikt:

Voor scholieren/studenten die niet weten welke (vervolg)studie ze gaan kiezen en hulp willen om de knoop door te hakken.

Wat ga je in dit traject doen:

Je gaat onderzoeken wie je bent, wat je goed kunt en wat je interesses zijn. Thuis ga je aan de slag met opdrachten. Uiteindelijk ga je aan de hand van je persoonsprofiel zoeken naar passende studies. Tot slot stellen we een actieplan op waarmee je verder kunt.

Wat levert het je op:

Een duidelijk beeld van jezelf; je weet nu waarom een bepaalde opleiding goed bij je past. Je maakt een bewuste studiekeuze.

doorlooptijd en kosten:

De doorlooptijd van studiekeuzebegeleiding is doorgaans één tot anderhalve maand. We hebben een gratis eerste oriëntatiegesprek en daarna hebben we drie persoonlijke gesprekken van ongeveer 1½ uur. Kosten: € 295,- inclusief BTW.

Hulp nodig bij het maken van een studiekeuze?

Als het scholieren of studenten zelf niet lukt een (vervolg)studie te kiezen, dan is studiekeuzebegeleiding een goede oplossing. Door persoonlijke gesprekken ontdek je onder andere: wat typeert mij als persoon? Waar ben ik goed in? Wat vind ik leuk om te doen? Daarna wordt onderzocht welke opleidingen daar goed op aansluiten. Nadat de laatste twijfel en/of gebrek aan informatie is uitgesproken, kan er een bewuste en passende studiekeuze worden gemaakt.

Scholieren en studenten kunnen gratis en vrijblijvend contact zoeken voor meer informatie of om nader kennis te maken. Uiteraard is de ouder/verzorger ook vrij om contact op te nemen of mee te komen naar een kennismakingsgesprek.