Studieadviseur

Welke opleiding past bij jou?

Als Studieadviseur ga ik je helpen jezelf beter te leren kennen, zodat je daarna een passende studie kunt kiezen.

Wie ben je? Waar ben je goed in? Wat vind je nou écht leuk?​

Een opleiding kiezen is niet altijd makkelijk. Soms weet iemand van kleins af aan wat hij later wil worden. Dokter, leraar, piloot… Echter, de meerderheid van de scholieren twijfelt of heeft geen enkel idee welke opleiding hij wil volgen. Dan is het handig om te weten wat voor persoon je bent, wat je talenten zijn en natuurlijk waar je interesses liggen. Met studiekeuzebegeleiding ga je dit ontdekken zodat je uiteindelijk een passende studie kunt kiezen. 

Opleiding

Voor wie is het geschikt:

Voor scholieren/studenten die twijfelen over welke (vervolg)opleiding ze willen volgen en hulp willen om de knoop door te hakken.

Wat ga je in dit traject doen:

We hebben drie gesprekken met elkaar. Thuis ga je aan de slag met opdrachten waarmee je jouw persoonsprofiel samenstelt. Daarmee ga je zoeken naar passende studies. Tot slot stellen we zo nodig een actieplan op.

Wat levert het je op:

Een duidelijk beeld van jezelf; je weet nu waarom een bepaalde opleiding goed bij je past. Je maakt nu een bewuste studiekeuze.

Wat is de duur van het traject:

De doorlooptijd is doorgaans één tot anderhalve maand. We hebben een gratis intakegesprek en daarna volgen drie persoonlijke gesprekken. Per gesprek zijn we ongeveer één uur bezig.

Ontdek wat jouw leerstijl is via de leerstijlentest van Kolb. Er bestaan verschillende leerstijlen: de één leert graag door bezig te zijn en dingen uit te proberen, de ander leert graag door theorie te bestuderen en dingen te overdenken. Als jouw leerstijl aansluit op de opleiding zal het leren je ook makkelijker afgaan waardoor je meestal ook meer plezier beleeft aan je studie.

Hulp nodig bij het maken van een studiekeuze?