Studiekeuzebegeleiding

Welke opleiding past bij jou?

In dit traject ga je ontdekken welke opleiding goed bij jou past.

Wie ben je? Waar ben je goed in? Wat vind je nou écht leuk?

Een opleiding kiezen is niet altijd makkelijk. Soms weet iemand van kleins af aan wat hij later wil worden. Dokter, leraar, piloot… Echter, de meerderheid van de scholieren twijfelt of heeft geen enkel idee welke opleiding hij wil volgen. Dan is het handig om te weten wat voor persoon je bent, wat je talenten zijn en natuurlijk waar je interesses liggen. Met studiekeuzebegeleiding ga je dit ontdekken zodat je uiteindelijk een passende studie kunt kiezen. 

Benieuwd wat je precies kunt verwachten? Vraag nu een gratis en vrijblijvend intakegesprek aan (samen met je ouders/verzorgers)!

Ontdek wat jouw leerstijl is via de leerstijlentest van Kolb. Er bestaan verschillende leerstijlen: de één leert graag door bezig te zijn en dingen uit te proberen, de ander leert graag door theorie te bestuderen en dingen te overdenken. Als jouw leerstijl aansluit op de opleiding zal het leren je ook makkelijker afgaan waardoor je meestal ook meer plezier beleeft aan je studie.

Opleiding

Voor wie is het geschikt:

Voor scholieren/studenten die twijfelen over welke (vervolg)opleiding ze willen volgen en hulp willen om de knoop door te hakken.

Wat ga je in dit traject doen:

We hebben 3 gesprekken met elkaar. Thuis ga je aan de slag met opdrachten waarmee je jouw persoonsprofiel samenstelt. Daarmee ga je zoeken naar passende studies. Tot slot stellen we zo nodig een actieplan op.

Wat levert het je op:

Een duidelijk beeld van jezelf; je weet nu waarom een bepaalde opleiding goed bij je past. Je maakt nu een bewuste studiekeuze.

trajecttijd en kosten:

De doorlooptijd is doorgaans 1 tot 1½ maand. We hebben een gratis intakegesprek + 3 gesprekken. Per gesprek zijn we ongeveer 1 uur bezig. Dit traject kost € 250,- inclusief BTW.

Wil je 'Studiekeuzebegeleiding' aanvragen?